Szociális tevékenység

cs1-kis

A Vöröskereszt magyarkanizsai szervezete a tél folyamán, lehetőségeihez mérten, havonta osztott élelmiszercsomagot a rászoruló személyeknek a község azon településein, amelyeken nem érhetők el a népkonyha szolgáltatásai. Január, február és április hónapban 110 személy részére biztosítottunk egyszeri élelmiszercsomagot (kenyér, konzerv, készleves). A három alkalommal összesen 1230 kg élelmiszert osztottunk ki.
Április folyamán a Vöröskereszt községi szervezetének szociális bizottsága meghatározott 50 szociálisan rászoruló nagycsaládot a község területén, akik részére higiéniai csomagot állítottunk össze. A csomagok tartalma egyenként 9 kg mosópor, 5 l folyékony szappan, 2 l mosogatószer, 2 l fertőtlenítőszer.
Horgoson és Oromhegyesen használtruha gyűjtés és osztás is volt. A rászoruló családok körében közel 500 kg ruhaneműt osztottak szét aktivistáink.
Májusban többgyermekes, valamint kicsi gyerekes rászoruló családoknak osztottunk ismét higiéniai szereket tartalmazó csomagokat. Mosópor, törlőkendő, pelenka, törülköző-maci vagy takaró került a 60 elkészített csomagba, amelyek értéke kb. 2000 din volt.