Népkonyha

A népkonyha január és február hónap folyamán is működött 110 felhasználó részére. Az óvoda és az Idősek otthona konyháján elkészített adagok Kanizsán, Martonoson és Horgoson kerültek kiosztásra. A használók névsorának összeállítása a Szociálisvédelmi Központ feladata. A Vöröskereszt folyamatosan szorgalmazza az idősek megsegítését, különösen, ha azt tapasztalja, hogy a téli szünidőben alig jött el a rászoruló gyerekek közül egynéhány! Az így, tőlük megmaradt ebédadagot, munkatársunknak köszönhetően, sokszor gyors, de tökéletes szervezéssel tudtuk mégis az igazán rászorulóknak eljuttatni. Ahhoz, hogy működjön a konyha, az első két hónapban is kénytelenek voltunk biztosítani a szükséges élelmet. Március elsejétől viszont már csak a ránk eső feladatokat vállaljuk e programból!
A Szerbiai Vöröskereszt februárban, egy adományozónak köszönhetően, az összes népkonyha részére „tejpénzt” biztosított, amit a konyhaprogram gyerekfelhasználói között tej biztosításával kellett kiosztani. Így 73 liter tej került kiosztásra. A felhasználók 14 éves korig kaptak egyszeri alkalommal 1 liter tejet, de tudtunk adni azokban a falvakban is, ahol nem működik a konyha.
A népkonyha „könyvtára” is nyitva áll azon felhasználók részére, akik ezt igénylik. A Könyvtárnak köszönhetően, az ott leírt könyveket is kikölcsönözzük a felhasználók megelégedésére. Kollegánk ezt is szépen követi és megoldja ebédosztás közben. H.E.