Közösen az inklúzióért

DSC02606

A Jovan Jovanović Zmaj általános iskolával együttműködési megállapodást kötöttünk az adorjáni részleg napközijének támogatására. A közös munkát a téli szünidő utolsó napjaiban kezdtük az Aktív szünidő programmal, ahol négy napon keresztül biztosítottuk a napköziseknek az uzsonnát, valamint egészségügyi preventív előadásokat tartottunk, emellett szóltunk az emberkereskedelem megelőzésének lehetőségeiről is. A napközi programjaiba 30 gyermek kapcsolódott be. A program megkezdése óta kollégánk heti 3 alkalommal 5-5 órában van jelen a napköziben, biztosítjuk az uzsonnát, a munkához szükséges anyagokat, higiéniai szereket.

Húsvéti ajándékként a gyermekek szabadidőcipőt és alsóneműt kaptak.

A Bárka napközi védenceinek karácsonyi és húsvéti csomagot biztosítottunk. Az ajándékok tartalma mind a két esetben új ruhanemű (cipő, alsónemű, szabadidőnadrág) volt.

A programban tevékenykedő önkénteseink, kollégáink a Szerbiai Vöröskereszt szervezésében több képzésen vettek részt. A képzések témái az elfogadás, inklúzió, alternatív oktatási módszerek voltak.

A programnak köszönhetően a Magyarkanizsai Vöröskereszt meghívást kapott a tartományi szociális titkárság szervezésében megtartott Szociális szolgáltatások vásárára, melyet április folyamán szerveztek Újvidéken a Spens-en. A kiállításon bemutatásra kerültek a Bárka napköziben készült termékek.

Adorjánon, háziápolási tanfolyamot kínáltunk fel az ott újonnan beindított diáknapközi foglalkoztató védenceinek szülei számára. Öt érdeklődő vett részt a tanfolyamon.