Zajednički program za inkluziju

DSC02606

Sa O.Š. Jovan Jovanović Zmaj Kanjiža smo potpisali sporazum o saradnji. Saradnja se odnosi na realizaciju dnevnog boravka u Adorjanu. Početak rada je bio Aktivni raspust, gde smo krajem zimskog raspusta za decu preko četiri dana obezbedili užinu i zdravstveno preventivne radionice. Naša koleginica je od tada prisutna u boravku nedeljno 3 dana sa po 5 časova, obezbeđujemo užinu, higijenska sredstva i materijal za rad. U zanimanja dnevnog boravka uključeno je 30 dece.
Deci smo za Uskrs obezbedili poklon pakete, dobili su novu garderobu (cipele, donji veš, trenerke).
Volonteri i saradnici Crvenog krsta Kanjiža su proteklih meseci učestvovali na više seminara, edukacija koje je organizovao Crveni krst Srbije. Teme seminara su bile: prihvatanje, inkluzija i alternativne metode u obrazovanju.
Bili smo prisutni na vašaru socijalnih usluga koji je bio organizovan na Spensu u Aprilu. Poziv na akciju smo dobili od pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja. Na vašaru smo prikazali radove korisnika dnevnog boravka Barka.
U Adorjanu smo organizovali besplatan kurs kućne nege bolesnika za roditelje dece dnevnog boravka. Kurs je održan za petoro zainteresovanih roditelja.