Šta znaš o zdravlju i o Crvenom krstu?

IMG_3059

Povodom svetskog dana zdravlja i ove godine smo organizovali kviz takmičenje za učenike osnovne i srednje škole. Odazvalo se 18 tročlanih ekipa. Prijavljenima je za pripremu obezbeđena literatura u vezi zdravlja, leci i izdavanja Crvenog krsta o dobrovoljnom davalaštvu krvi, o trgovini ljudima, o prihvatanju drugih. Pet ekipa iz srednje škole, tri ekipe sa specijalnog odeljenja, i deset ekipa iz svih osnovnih škola naše opštine su se trudile da 3. marta u prostorijama Cnese što uspešnije rešavaju razne zadatke kako pojedinačno, tako i ekipno. Radni punktovi su bili sledeći:
Provera znanja putem TEST-a, ABC – izaberi dobar odgovor, VITAMINI – izvuci, sortiraj, PIRAMIDA ISHRANE, higijena, bolest – PAZL, POSLOVICE – sastavi, MOŽE I DRUGAČIJE – putevi prihvatanja, NO TRAFFICKING – trgovina ljudima, i KREĆI-spreči. Najuspešniji srednjoškolci su – i kao pojedinci i kao ekipa: Orčik Gabor, Perpauer Piroška i Kovač Martina. Od osnovaca su najviše bodova osvojili i kao pojedinci i kao ekipa: Klonka Aron, Bata Ana i Magoši Aron. Oni su dobili poklone, ali smo svim učesnicima obezbedili užinu. Zahvaljujemo se pedagozima, i članovima žirija na radu sa učenicima.
Pokrajinsko takmičenje
Crveni krst Vojvodine je u Novom Sadu, na Spensu organizovao pokrajinsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju?” Našu organizaciju na ovom takmičenju su predstavljali: Kovač Martina iz srednje škole i Klonka Aron iz Osnovne Škole J. J. Zmaj iz Kanjiže.