Omladinski kamp CKV

Sombor

Crveni krst Vojvodine je u periodu od 16. do 20.08.2017. u kampu Crvenog krsta Sombor u Bačkom Monoštoru organizovao „Letnji kamp podmlatka Crvenog krsta”. Učesnici kampa su bili volonteri uzrasta od 14 do 17 godina iz organizacija: Apatin, Bač, Beočin, Inđija, Kanjiža, Kula, Mali Iđoš, Nova Crnja, Senta, Sombor, Stara Pazova, Pećinci i Odžaci.
Cilj kampa je bio da volonteri steknu osnovna znanja iz pojedinih oblasti kojima se bavi Crveni krst, takođe da se motivišu mladi da se u svojim lokalnim organizacijama posvete širenju znanja, realizaciji tih oblasti i daljem unapređivanju stečenih veština.
Program kampa je obuhvatio teme: prva pomoć i RPPOS, prevencija trgovine ljudima, difuzija i zdravi stilovi života. Takođe su svi volonteri stekli osnovna znanja o dobrovoljnom davalaštvu krvi i međunarodnom humanitarnom pravu.
Realizaciju kampa su pomogli volonteri iz organizacija: Sombor, Ruma, Kikinda, Apatin, Irig i Sremska Mitrovica, kao i volonteri i stručna služba Crvenog krsta Vojvodine. izvor: CKV