Közúti elsősegély-nyújtási tanfolyam

A soronkövetkező tanfolyamok időpontjai:

2019. március 25./26. 15 órától;

A  gépjárművezető-jelölteknek a Magyarkanizsai Vöröskeresztben lehetőségük van részt venni elsősegély-nyújtási tanfolyamon, ami a hatályos Közúti közlekedésbiztonsági törvény értelmében (241. és 242. szakasz) kötelező, és különálló részét képezi a jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzésének. A tanfolyamok megtartásának feltételeit és módját az Egészségügyi Minisztérium az 5/2011-es Hivatalos Közlönyben megjelentetett külön szabályzatban taglalja, az előadóknak illetve vizsgáztatóknak pedig a 33/2011-es Hivatalos Közlönyben szereplő külön feltételeknek kell eleget tenniük.

A képzésre a lentebb található űrlap kitöltésével lehet legegyszerűbben jelentkezni, emellett a 024/873-644-es telefonon munkanapokon 7-14 óráig, ill. drótpostán: kanjiza@redcross.rs. Üzenetet a következő számra küldhetnek: 063/7746752.

A tanfolyamok helyszínéül a Magyarkanizsai Vöröskereszt előadóterme szolgál (Damjanich u. 4., bejárat a Nikola Teszla utca felől),  a vizsga és a tanfolyam együttes díja 8520 dinár, amit a kurzus kezdetéig kell befizetni a Vöröskereszt folyószámlájára (az esetleges pótvizsgadíj 2520 din). Ha valaki korábban befizeti a díjat, már a tanfolyamot megelőzően átveheti az oktatócsomagot a Vöröskeresztben – így felkészülten tud jönni az oktatásra.

A tanfolyam menete

Az előadás összesen 8 iskolai órából áll, amit két egymást követő napon tartunk. A tanfolyamot az Egészségügyi Minisztérium engedélyével rendelkező előadó vezeti, szükség szerint egy további személy segít szemléltetni az oktatás gyakorlati részét. A képzés végén a hallgatók igazolást kapnak a tanfolyam elvégzéséről. A tanfolyam alatt aktív részvétel kötelező a gyakorlati részen is, ami a vizsgára történő felkészülésben nagy segítségére lehet a hallgatóknak. Minden részvevő oktatócsomagot kap, melynek tartalma a tankönyv, DVD és vizsgakérdés-gyűjtemény.

A vizsga

A vizsgára a tanfolyam után, legkorábban a tanfolyamot követő első napon kerülhet sor. A vizsga elméleti és gyakorlati részből áll. Az elméleti részben egy 20 kérdést tartalmazó tesztlapot kell kitölteni 45 perc alatt. Ezt a vizsga gyakorlati része követi, amint a vizsgáztató bizottság értékelte a tesztlapokat.

Jelentkezési űrlap

a tanfolyamra jelentkező vezetékneve, az igazolványon szereplő írásmóddal
a jelentkező keresztneve, az igazolványon szereplő írásmóddal
(jedinstveni matični broj građana)
a jelentkező pontos lakcíme
ha nincs jelentősége a nyelvnek, akkor nem szükséges válaszolni erre a kérdésre
erre a címre küldjük a befizetőlapot