Gyermekhét 2017

gyermekhet-IMG_20171004_123554

Október első hetében mi is bekapcsolódtunk a gyermek-heti programokba. Önkénteseink játékos foglalkozásokra és elsősegélynyújtó bemutatóra hívták meg a gyerekeket.
A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény mindegyik épületében felkerestük a gyerekeket, és játékos foglalkozáson beszélgettünk el velük az elsősegély-nyújtásról, igyekeztünk elsajátíttatni a mentők hívószámát, emellett gyakoroltuk a sérülések ellátását is. Az óvodás gyerekek és szüleik részére nyomtatványt is készítettünk 500 példányban, amit otthon még közösen átnézhettek, megbeszélhettek.
Magyarkanizsán és Oromon elsősegélynyújtó bemutatót tartottunk az általános iskola tanulóinak.
A babacsomagok kiosztását is a gyermekhét programjához kötöttük. A Magyarkanizsai Egészségház védőnői tájékoztattak bennünket a rászoruló családokról, ahol babákat gondoznak, nevelnek. Adományokból és saját eszközökből a Vöröskereszt egy igen gazdag ajándékot biztosított az arra rászorulóknak. A község területén 16 babacsomagot adtunk át, melyek értéke hozzávetőlegesen 5000 dinár volt. Az ajándékokat a Vöröskeresztben valamit családlátogatások alkalmával adtuk át, jó egészséget és szerencsét kívánva a családoknak az újszülöttekhez.