Dečija nedelja 2017

gyermekhet-IMG_20171004_123554

Sa volonterima i predavačima prve pomoći smo se uključili u programe dečje nedelje. Organizovali smo radionice za predškolski uzrast, kojom smo posetili svaku zgradu predškolske ustanove na teritoriji opštine. Igrali smo se zajedno sa decom, trudili se da naučimo brojeve telefona hitne službe, i naravno probali smo zbrinuti „povređene”. Povodom ove akcije smo deci i roditeljima štampali 500 lifleta.
U osnovnim školama smo organizovali predavanja na kojima smo se trudili preneti najpotrebnije znanje što se tiče pružanja prve pomoći. Volonteri Crvenog krsta su bili prisutni u osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj, u obe zgrade, i u osnovnoj školi Aranj Janoš u Oromu gde su bila prisutna deca iz Totovog Sela i Trešnjevca.
Za ovu sedmicu smo organizovali i podelu bebi paketa. Na osnovu procene patronažne službe, sastavili smo 16 paketa porodicama koji žive u teškom stanju. Vrednost paketa, koja su sadržala higijenska sredstva, novu i polovnu garderobu, pokrivač, kadu, dečja kolica, je oko 5000 dinara. Prilikom susreta sa porodicama u Crvenom krstu i u svojim domovima poželeli smo puno zdravlja i sreće sa mališanima.