Ne budi zavisnik!

Novembar je mesec borbe protiv bolesti zavisnosti. Crveni krst Kanjiža je raspisao konkurs srednjoškolcima sa gore naznačenim naslovom. Žiri je od prispelih radova izabrao najkvalitetnije. Od likovnih radova smo priredili jednonedeljnu izložbu u holu Gradske kuće.
Na zvaničnom otvaranju smo imali priliku čuti najbolje literarne sastave.
Podeljene su diplome i pokloni za najuspešnije: 5 za likovne, 5 za literarne radove i jedan za elektronski, to za ukupno 21 učenika.
Na tu temu smo od Anastasije Kocić iz Niša dobili zbir pesama. Ona je nadarena mlada pesnikinja, koja je već izdala svoju zbirka ljubavnih pesama. Njeno učešće na našem konkursu smo vrednovali van kategorije.
Crveni krst je u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Kanjiži organizovao dva izleta za po 15 učenika sa svojim pratiocima za Suboticu. Grupe su imale priliku učestvovati u radu Exspecto-radionice, gde se pod rukovodstvom psihologa obrađuje zavisnost. Grupe su bile izabrane na predlog Centra za socijalni rad, jedna iz Gnezda u Kanjiži, jedna iz osnovne škole 10. oktobar Horgoš.
Grupe su posetile i Gradsku kuću, gde su iz vidikovca mogli baciti pogled na panoramu grada. Turistički vodič je pokazao znamenitosti Gradske kuće. Troškove prevoza, ulaznica i užine snosio je Crveni krst Kanjiža.