A vér életet jelent

„A vér életet jelent” rajz- és irodalmi pályázatot a Szerbiai Vöröskereszt az idén is meghirdette, a szokásos céllal: már az iskoláskorú gyerekek is ismerkedjenek e fontos és életeket mentő emberbaráti tevékenységgel. Községünk általános iskolái elfogadták a pályázati felhívásunkat, és el is küldték tanulóik legsikeresebb alkotásait. A megadott határidőig 28 irodalmi- és 207 képzőművészeti alkotás érkezett. A zsűri a megadott elvárások alapján értékelte és rangsorolta a munkákat. Május 8-án ezekből az alkotásokból rendeztünk alkalmi kiállítást a városháza díszterme előtti folyosón. A kiállítás egy hétig volt megtekinthető. Május 8-án, a megnyitón a legsikeresebb irodalmi alkotások is fölolvasásra kerültek. A zeneiskola diákjai is kedves műsorral tették szebbé ünnepségünket. A díjazottak, megérdemelt könyvjutalmukat is ez alkalommal vehették át. Ünnepségünket jelenlétével megtisztelte Fejtámer Róbert polgármester és Csikós László egészség- és szociális ügyekkel megbízott tanácsnok is. A kiválasztott munkákat az országos értékelésre továbbítottuk a Szerbiai Vöröskeresztnek.

Irodalmi alkotások IV. osztály: 1. Rózsa Heléna Tóthfalu; V. osztály: 1. Dukai Kincső Magyarkanizsa, 2. Szabó Dorina Tóthfalu és Milutinović Loretta Orom; VI. osztály: 1. Nagy Kristóf Magyarkanizsa, 2. Bicskei Noémi Magyarkanizsa, 3. Gordos Anett Magyarkanizsa; VII. osztály: 1. Borsos Ramona Orom; 2. Törteli Anna Magyarkanizsa, 3. Sergej Kalinić Magyarkanizsa; VIII. osztály: 1. Pósa Henrietta Oromhegyes, 2. Pihe Tamara Magyarkanizsa, 3. Káplár Ákos – Magyarkanizsa.

A díjazott Képzőművészeti alkotások I. osztály: 1. Körmöci Máté Orom és Tóth Horgosi Dávid Tóthfalu, 2. Dubicsánác Kornélia Orom, 3. Kovács Krisztián Magyarkanizsa; II. osztály: 1. Hubai Enikő Oromhegyes, 2. Sáringer Rolland Oromhegyes, 3. Mondom Klementina Kispiac és Dluhi Dalma Magyarkanizsa; III.osztály: 1. Püspök Anett Tóthfalu, 2. Sáfrány Barbara Kispiac, 3. Bábinszki Csongor Adorján; IV. osztály: 1. Bosnyák Martin Horgos, 2. Dózsa Adél Horgos és Szabó Ilona Horgos, 3. Vajda Blanka Oromhegyes és Böröc Sára Tóthfalu; V. osztály: dicséretben részesül Dobrički Réka Oromhegyes