Zajednički program za inkluziju

IMG_4102

U okviru zajedničkog programa za inkluziju smo imali više programa tokom leta.
Sedmoro dece i jedan pratilac je na poziv SUVEPOV prisustvovalo u kampu velikih porodica na salašu Katai. Kotizaciju i troškove prevoza dece smo obezbedili iz sredstava programa inkluzije.
Posle završetka školske godine, korisnici dnevnog boravka Gnezdo su bili na jednodnevnom izletu u Malom Iđošu na salašu Katai. Troškove prevoza, programa i hrane je obezbedio Crveni krst.
Orkestru dnevnog boravka Barka smo omogućili nastup u programu Zvuci srca, tako što smo obezbedili prevoz do Subotice i posle koncerta posetu programa ergele u Kelebiji.
Crveni krsta Kanjiže se trudio obogatiti program kampa Centra za socijalni rad: Nasmejani kamp. Učesnicima smo obezbedili prevoz do Zoološkog vrta na Paliću, i ručak posle iscrpnog dana. Naredni dan je prošao u duhu Crvenog krsta, deci je data informacija o zadacima i radu organizacije, razgovarali smo o opasnostima trgovine ljudima i osnovama pružanja prve pomoći. Užinu i ručak smo obezbedili i za taj dan.
Korisnici dnevnog boravka Barka su posetili rekreativni centar u Adi, gde su proveli prijatan dan. Troškove prevoza, ulaznica i ručka je pokrio Crveni krst Kanjiža.
Program je za početak školske godine omogućio dodatnu pomoć deci i mladima uključenih u program. Tako smo obezbedili 42 paketa školskog pribora za decu u dnevnom boravku Gnezdo, nabavili školske knjige od 1. do 8. razreda na korišćenje tokom boravka. Korisnicima dnevnog boravka Barka smo obezbedili 33 rančeva za sport i rekreaciju.