Vojni lekar na selu

inf138_29

Dana 21.09.2016. godine u opštini Kanjiža, MZ Totovo Selo realizovan je projekat „Vojni lekar na selu”, i to u prostorijama mesne ambulante i na ekonomijama na teritoriji MZ Totovo Selo.
Akcija je realizovana u saradnji sa opštinom Kanjiža i Domom zdravlja Kanjiža. Akciju je realizovao sanitetski tim Vojske Srbije iz Bačke Topole. Sastav tima je bio lekar i medicinski tehničar. Iz civilnih struktura u akciji su bili angažovani: lekar i medicinski tehničar iz Doma zdravlja Kanjiža. Takođe su angažovani i predstavnici Crvenog krsta Vojvodine, Crvenog krsta iz opštine Kanjiža, kao i predsednik MZ Totovo Selo. Realizaciju akcije su posetili Načelnik Severnobanatskog upravnog okruga, gradonačelnik Kanjiže i predsednik skupštine opštine Kanjiža, koji su obišli rad ekipa na terenu.
U toku akcije pregledano je ukupno 24 stanovnika.
Referent veterinarske službe je izvršio obilazak 4 ekonomije i sa domaćinima je izvršen obilazak imanja i pregled stoke. Obavljen je razgovor sa domaćinima i dati su saveti po pitanju prevencije u zaštiti stočnog fonda.