Svetski dan starijih

Erzsi nénivel+

Povodom tog dana su naši aktivisti pripremili 140 poklon paketića za stare i ležeće bolesnike, kojima smo posećenima priredili veliku radost.

Svečani skup – Povodom 1. oktobra su aktivisti u klubu starijih Crvenog krsta priredili svečani skup. Uz čaj, sok i pogačice su aktivisti sami pročitali zgodne odlomke, pričali o značaju svetskog dana starijih: tako prijatno proveli popodne, sećajući se nekadašnjih događaja.

Poseta u Gerontološkom domu – Manja grupa aktivista Crvenog krsta je posetila štićenike u Gerontološkom centru. Na poklon smo im poneli voće i slatkiš. Stanari doma su pričali o svom životu i o dešavanjima u domu. Istakli su, da se svi osećaju prijatno i lepo, našli su poznanike i prijatelje, i da rado dočekuju posetioce. Predstavio se i Žofikin hor. Na kraju su se i prisutni i gosti pridružili horu i otpevali svakom svoju pesmu. Bilo je to prijatno popodne i lepo druženje.

Grupa naša aktivista su posetili štićenike Baćaneuma. Srdačno su nas očekivali i prijatno smo pričajući proveli popodne.