Napsugaras ősz 2016

inf138_16

Évtizedes hagyomány már az idősek tiszteletére szervezett ünnepségek megrendezése október és november folyamán. Falvainkban ez rendszerint vasárnap délutáni ünnepség, ahova aktivistáink szeretettel várják a falu idősödő lakosságát. Mindenhol a helyi igényeknek, lehetőségeknek és elvárásoknak megfelelően alkalmi műsort, foglalkozást szervezünk, ahol egy kellemes kikapcsolódást kívánunk biztosítani a megjelenteknek. A Vöröskereszt a legidősebbeket, ez évben kivételesen gazdag ajándékkal köszönti, amit saját eszközeinkből, biztosítottunk. Szörpöt, teát is kínálnak aktivistáink, valamint legtöbb helyen a Helyi közösségek által biztosított péksüteményt is.
Magyarkanizsán teadélutánt szerveztünk aktivistáink, idősebb véradóink részvételével. Sarnyai Mária, Hodik Erzsébet és Francia Rozália alkalomhoz illő szövegek felolvasásával igyekeztek ünnepélyessé tenni a találkozót, majd tea, szörp és pogácsa mellett folytatódott az „emlékszel?…” vidám és kellemes beszélgetés.
A község településein egy-egy teadélutánnal ill. ünnepi műsorral elmékeztek meg az idősekről. A Vöröskereszt ajándékkal kedveskedett a legidősebb jelenlévő néninek, bácsinak és a legtöbb házasévvel büszkélkedő házaspárnak. Oromhegyesen: Resocki Ella (95 éves), Bajusz Lajos (83 éves), Zsoldos Margit és Imre (53 éves házasok); Oromon: Bicskei Rózsa (88), Körmöci Károly (90), Kollár Jenő és Ida (58) – a fényképen; Tóthfaluban: Törtei Erzsébet (85), Cseh Imre (84), Cseh Imre és Teréz (56); Horgos: Kárász Magdolna, Sisa István, Kenyeres András és Margit; Kispiacon: Szloboda Rozália, Tornai István, Tornai Amália és István, Adorjánon: Piontek Erzsébet, Zsoldos Lajos, Csizmadia Rozália és György; Martonos: Korponai Amália (88), Fodor János (83), Fodor Ilona és János (60).