Šta znaš o zdravlju i o Crvenom krstu?

Povodom 7. aprila – Svetskog dana zdravlja smo organizovali opštinsko takmičenje, posebno za srednjoškolce i osnovce. Takmičari su odmerili snage u tročlanim ekipama, ali je vrednovano i pojedinačno znanje.
Na takmičenje za osnovce su stigle ekipe iz: O. Š. 10. Oktobar Horgoš (1 ekipa), Malih Pijaca (2 ekipe), iz O. Š. Kiš Ferenc Orom (2 ekipe), Trešnjevca (1 ekipa), iz O. Š. J.J. Zmaj (iz obe zgrade ukupno 4 ekipe). Učenike su po uputstvu i iz literature dobijene od Crvenog krsta pripremili nastavnici biologije.
Takmičari su dobili zadatak na pet radnih punktova: test, dopuni, piramida ishrane, ABC-izaberi i rekreacijom do zdravlja. Najviše bodova je sakupila ekipa iz Kanjiže u sastavu: Šarnjai Anet, Barkoci Enike i Roža Viola. Ove devojke su osvojile najviše bodova i u pojedinačnom plasmanu takmičara, i zaslužno su dobile posebne poklone. Svi takmičari su primili mali poklon za uspomenu, i bili ponuđeni užinom od strane Crvenog krsta. Predsednik Dongo Zoltan ih je pohvalio za poseban trud usmeren sticanju znanja za očuvanje svog zdravlja.
Na takmičenje za srednjoškolce se prijavilo šest ekipa iz S. Š. Besedeš Jožef. I ovo takmičenje je organizovano u prostorijama Cnese. Ekipe su imale radne punktove: test pitanja, dopuni test, i tri praktična punkta – trgovina ljudima, dobrovoljno davalaštvo krvi, bolesti zavisnosti – narkomanija. Prvo mesto u pojedinačnom plasmanu je osvojila Nikolić Vanda. Najuspešnija ekipa je u sastavu: Nikolić Vanda, Takač Ildiko i Marina Miladinov.
Najuspešniji takmičari su bili posebno nagrađeni, mada su svi učesnici dobili manji poklon i užinu.

[fbphotos id = 616899435059031 limit = 6]

[fbphotos id = 616898245059150 limit = 6]