Nyolcadikosok a Vöröskeresztben

inf138_11

Az elmúlt tanév jó példáját követve a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói ismét elsősegélyt tanulhattak a Magyarkanizsai Vöröskereszt épületében. A végzős diákok igencsak zsúfolt órarendjével és az osztályfőnökökkel való egyeztetés az iskolára hárult.
A tanulók bevezetőként meghallgathatták, hogyan jött létre, és mióta működik a Vöröskereszt, mi a feladata, és mik a működésének alapelvei. Az órák célja a laikus elsősegélynyújtás alapjainak elsajátítása volt, nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is. Megtanulhatták, mit kell tenni az eszméletlen sérülttel, hogyan alkalmazzák az újraélesztés technikáját, és hogy hogyan kell ellátni a különböző vérzéseket, illetve töréseket.
A Vöröskereszt munkatársai a többi községbeli iskolában is tartanak majd elsősegély-órákat. A martonosi nyolcadikosok már hallhatták őket, és folynak az egyeztetések a többi intézménnyel is. Reméljük, ez a kezdeményezés a későbbiekben hagyománnyá növi ki magát, és a következő generációk is magabiztos elsősegély-nyújtóként fejezik be a nyolcadik osztályt!