Európa mobilitás hét

inf138_05

Szeptember hónap végén egész Európában megrendezték a mobilitás hetét. Ez a hét arról szól, hogy kicsik és nagyok figyelmét egyaránt felhívják a környezet fontosságára, az autók és más levegőszennyező járművek nélkülözésére. Ilyenkor kisebb-nagyobb kerékpártúrákat szerveznek, hogy minél többen töltsék szabadidejüket a levegőn, és hogy egészségesebben éljenek, mozogjanak.
Ebben az évben, szeptember 22-én a záróműsoron a Vöröskereszt aktivistái Nyilas Tamás, Antóci Bence, Nyilas Orsolya, Bicskei Dianna, Nagy Dániel, Barkóci Enikő, Major László egy baleset szimulációt mutattak be Bajusz Attila vezetésével. A szimuláció lényege az volt, hogy egy átlagos ember, akinek nincs egészségügyi végzettsége, az is tud segíteni a bajbajutottakon.
Az előadás alatt az önkéntesek egy egyszerű orrvérzés, nyílt alkartörés, horzsolások, vágott seb ellátását magyaráztak el részletesen a jelenlévőknek. Végezetül pedig bemutatták, hogyan kell cselekedni eszméletlen ember esetében, hogyan kell helyesen hívni a mentőszolgálatokat.
Kicsik és nagyok egyaránt érdeklődéssel és figyelmesen követték a bemutatót.