Inkluzivni program

wIMG_0400

Crveni krst Kanjiža već godinama redovno pomaže dnevni boravak „Barke” u Kanjiži a u zadnje dve godine i „Gnezdo”. Činimo to iz namenskih sredstava dobijenih za Inkluzivni program. Refundaciju troškova za ishranu korisnika, za ličnu higijenu, za higijenu sanitarija te ustanove, za potrošni materijal u radionicama, za isplaćeni honorar pomagačima u dve radionice dobijamo u mesečnim ratama od donatora. Pored te pomoći smo primili i jednokratna dodatna sredstva za higijenu i sveže voće u vrednosti blizu 100.000 dinara, što pokriva skoro godišnju potrebu korisnika ustanove, a za štićenike Gnezda iz istog izvora poklonili smo lepe nove školeke torbe. Naredna dodatna sredstva su dala mogućnost za jednodnevni izlet. Korisnici, vaspitači, pratioci su ovo iskoristili u junu. Otputovali su u Novi Sad, gde su uzvratili posetu gradskom dnevnom boravku istog tipa. Oni su bili prošle godine u poseti u Kanjiži. Na taj način pored prijateljstva sklopila se i saradnja. Posle srdačnog gostoprimstva grupa je krenula prema zidinama Petrovaradinske tvrđave. Nekima je bila jedinstvena izuzetna prilika da obiđe katakombe, kao i sam pogled na grad i Dunav.
Štićenici Gnezda su takođe bili u Novom Sadu, posetili su znamenitosti grada, Gradskog muzeja – čak i podzemne galerije.
Troškove putovanja i ukusnog ručka u lepom ambijentu jedne prijatne gostione smo za oba izleta pokrili iz sredstava donacije.